Condor Tour devine AURALIFE !
Vei fi redirectionat pe auralife.ro in 5 secunde. Apasa aici daca acest lucru nu se intampla.
Schimb limba:
E-mail:

Parol:

  • 1 mai la Istanbul

    - 30.04.2015 – Plecare Constanta – Istanbul (ora 19:00)
    - 01.05.2015 – 04.05.2015 – Cazare la hotel 4*(3nopti/4 zile)
    - 04.05.2015 – Check-out de la hotel . La ora 17:00 are loc plecarea spre Constanta cu sosire in jurul orei 02:00.

    De la 175€ / persoana

Oferta completa / Servicii optionale

Oferta include:

- Transport cu autocarul Constanta – Istanbul – Constanta.
- Pe perioada calatoriei se ofera gratuit la bordul autocarului bauturi calde si reci.
- 3 nopti/4 zile cazare (loc in camera DBL) cu mic dejun tip bufet-suedez la hotel 4* in Istanbul Centrul Vechi aproape de toate obiectivele turistice. - Croaziera pe Bosfor cu feribotul.
- Marele Bazar,tur pietonal Centrul Vechi,Moscheea Albastra,Bazarul Egiptean.
- Miniatürk Park.
- Shopping intr-unul din cele mai mari mall-uri din Istanbul -Mall of Istanbul.
- Asistenta turistica.

PROGRAM 1 MAI LA ISTANBUL

- Ziua 1 (Joi – 30.04.2015) – Ora 19:00 Plecare din Constanta. Traversarea Bulgariei pe parcursul noptii. Pe perioada calatoriei se ofera gratuit la bordul autocarului bauturi calde si reci.Popas la restaurant in Burgas(Bulgaria) 45 minute.

- Ziua 2 (Vineri – 01.05.2015) - Sosire in Istanbul.
o Cazare la hotel 4* Centrul Vechi.
o Tur de oras pietonal cu insotitorul de grup cu admirarea principalelor obiective(10:00-15:00):
o Marele Bazar - una dintre cele mai mari piete acoperite din lume, cu peste 4.000 de magazine, fiind un adevarat paradis pentru iubitorii de shopping. Aici totul se negociaza, de la delicatesele traditionale turcesti pana la covoare, incaltaminte, pielarie sau bijuterii.
o Çuhacı Han - hanul dateaza din secolul XVIII ,contruit de ginerele Sultanului Suleyman,Ibrahim Pasa.Aici putem viziona prelucrarea aurului,a bijuteriilor de cei mai de seama mestesugari intr-un loc cu o istorie bogata…
o Sepetci Han - Pe langa covoare şi bijuterii, pandantivele renumite originale turceşti confectionate din argint, arama, bronz, produse confectionate din piele, cele decorative din ceramica, sunt o colectie bogata. In bazarul interior sunt obiecte de anticariat, harti vechi, obiecte antice, bijuteri, pandantive, miniaturi, covoare şi chilimuri vechi.
o Moscheea Albastra - construita in secolul al XVII-lea de sultanul Ahmet I, fiind singura moschee cu 6 minarete din Turcia.
o Hipodromul antic - locul unde se organizau curse de cai si alte activitati sportive in perioada bizantina, astazi fiind un parc faimos cu monumente reprezentative precum: Obeliscul Egiptean, Coloana lui Constantin, Coloana lui Serpentine din Delphi, Fantana lui Wilhelm II.
o Bazarul Egiptean -este plin cu clienti, negustori si portari in mijlocul unei game ametitoare de culori si arome. Acesta are forma de “L” si sase porti. Timp de mai multe secole, aceasta piata a fost locul unde au fost vandute ierburile uscate si o varietate de plante care nu se gaseau nicaieri altundeva in oras, precum si remedii holistice pentru orice boala.

Optional:

o Biserica Sfanta Sofia - cea mai mare catedrala din lume in momentul in care a fost construita in secolul al IV-lea, fiind transformata de catre turci in moschee dupa cucerirea Constantinopolului in anul 1453 . -15 dolari/pers. bilet
o Palatul Topkapı - La fel ca si Biserica Sfanta Sofia, Palatul Topkapi se situeaza in topul preferintelor turistilor sositi la Istanbul. Mehmet Cuceritorul a parasit vechea resedinta de la Baiazid pentru a se muta in noul Palat Topkapi, ridicat in anul 1456. Resedinta a 26 de sultani pentru aproape 300 de ani, fiecare dintre ei au adaugat ceva nou palatului care, intr-un final, a capatat un aspect destul de confuz. Palatul are patru curti principale si un harem si putea gazdui pana la 4000 de oameni. -15 dolari/pers/bilet
o Bazilica Cisterna -("Palatul Scufundat" sau "Cisterna Scufundata"), este cea mai mare dintre cele cateva sute de cisterne antice care se afla sub orasul Istanbul (fostul Constantinopol), in Turcia. Cisterna, situata la 150 metri sud-vest de Hagia Sophia pe peninsula istorica Sarayburnu, a fost construita in secolul VI, in timpul domniei imparatului bizantin Iustinian I. -10 dolari/pers.bilet

- Ziua 3 (Sambata – 02.05.2015)
o Mic dejun.
o Miniatürk Park (Parcul Miniaturk) 10:00-13:00
Constructia parcului a inceput la 30 iunie 2001 si a durat 2 ani. Miniaturk acopera o suprafata de 60.000 de metri patrati fiind cel mai mare parc de miniaturi din lume. Parcul include 40.000 de metri patrati liberi, 3.500 de metri patrati acoperiti cu diferite constructii, 2.000 de metri patrati cu piscine si canale si o parcare imensa cu o capacitate de 500 de vehicule.
Parcul Miniaturk detine in prezent 105 cladiri construite la o scala de 1/25, 45 dintre ele sunt din Istanbul, 45 din Anatolia si 15 sunt teritorii otomane din afara Turciei. Arhitectura parcului a fost realizata astfel incat sa ii permita parcului sa se dezvolte luandu-se in considerare nevoile si potentialele adaugiri. Constructiile sunt realizate dintr-un material plastic rezistent la orice tip de vreme, inainte de a fi expuse fiecare constructie fiind nevoita sa treaca mai intai prin spatiul de teste al parcului.
O parte din miniaturile din parc constau in: Hagia Sofia, Moscheea Suleymaniye, Fortareata Rumeli, turnul Galata, casele Safranbolu, Manastirea Sumela, Qubbat As-Sakhrah, ruinele Muntelui Nemrut, Templul lui Artemis, mausoleul Halicarnassus si castelul Ajyad. Ca idee principala in alegerea reconstituirii cladirilor este de a include fiecare civilizatie care a condus Anatolia si si-a lasat urmele. Miniaturk contine 3000 de ani de istorie din antichitate pana in era bizantina, din Imperiul Otoman si pana astazi.
Structurile monumentale care reflecta tehnologia, arta si cultura civilizatiilor de care au apartinut si care au fost martore invaziilor, razboaielor, distrugerilor miilor de ani si inca supravietuiesc datorita protectiei civilizatiilor si a restaurarilor, sunt reprezentate de miniaturile lor in Miniaturk. Parcul Miniaturk este impartit in 3 zone: Anatolia, Istanbul si teritorii otomane din afara Turciei, ele fiind separate de mici peisaje care asigura continuitatea vizitei.
De asemenea in Miniaturk mai puteti gasi un amfiteatru, un magazin de suveniruri, un spatiu de joaca pentru copii, o tabla de sah si un labirint.
o Program de voie.

- Ziua 4 (Duminica – 03.05.2015)
o Mic dejun.
o Timp liber pentru plimbari si vizite individuale.
o Pornim in croaziera de-a lungul Stramtorii Bosfor cu insotitorul de grup (14:30-16:30 ,punct de intalnire statia Eminonu in fata Bazarului de mirodenii “Mısır Çarşısı” ora:14:00). Aceasta se intinde pe o suprafata de 32 km si uneste Marea Marmara cu Marea Neagra in Istanbul, separand, totodata, Asia de Europa. Masoara in latime aproximativ 3 km si are o adancime ce variaza intre 50 m si 120 m. Stramtoarea Bosfor traverseaza centrul Istanbul-ului, trece pe langa Muzeul de Arta Moderna si prin fata catorva palate otomane, cel putin doua fortarete, Rumeli Hisari si Anadolu Hisari, munti si paduri. Stramtoarea a avut un rol deosebit de important de-a lungul istoriei.
o Program de voie.

- Ziua 5 (Luni – 04.05.2015) – Dupa micul dejun avem 2 ore la dispozitie pentru ultimele cumparaturi. Chek-out se face la ora 12:00 .La ora 12:30 ne vom imbarca si apoi vom vizita unul din cele mai mari centre comerciale din Istanbul (Mall of Istanbul - 13:00-17:00)
o Plecare catre Romania ora: 17:00,sosire la Constanta in jurul orei 02:00-02:30, in functie de trafic si de formalitatile vamale.Pe perioada drumului se va face un singur popas.

V-ar mai putea interesa si..

Revelion 2016 Pamporovo, Bulgaria
De la 193€ / persoana
O saptamana la Istanbul
De la 210€ / persoana
O saptamana la Istanbul
De la 235€ / persoana